Befektetési stratégia

A kezelt Alapok a JEREMIE program keretében működnek, így azok befektetési időszaka 2016. május 31-én lezárult, vagyis ezt követően új befektetést már nem valósíthatnak meg.

A Kaerous Kockázati Tőkealap-kezelő által kezelt alapok stratégiájának közös eleme, hogy olyan befektetési lehetőségeket keresnek, amelyek átlagon felüli növekedési kilátásokkal rendelkeznek, ezért tulajdonosaiknak kiemelkedő hozamot ígérnek a tulajdonrészük értékesítése során. 

Kizárólagos szektorpreferenciával ugyan nem rendelkezünk, de azt gondoljuk, hogy a fenti sikeres vállalkozások elsősorban az élettudományok, a távközlés-média-technológia, a környezeti technológiák, valamint a megújuló energia vagy a biotechnológia terén működnek.  Meggyőződésünk, hogy Magyarország a fenti ágazatokban jelentős, versenyképes tudást halmozott fel, amelyre építeni lehet a nekzetközi piacokon való megjelenés során is.

Célunk, egy kiegyensúlyozott iparági portfolió létrehozása, amelyben természetesen helyet kaphatnak az itt fel nem sorolt iparágak területén működő vállalkozások is.

Tulajdonszerzés esetén legalább 25%+1-os részesedés megszerzésére törekszünk.  Nem törekszünk a töbségi pozícióra, azonban bizonyos esetekben nem is zárnánk ki.  Ilyen esetekben törkeszünk a menedzsment/srtratégiai tulajdonos olyan típusú motivációjára, hogy az üzleti terv teljesülésének függvényében növelhesse tulajdonrészét.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az Alapok exitjének módjáról, már a befektetés pillanatában, megállapodás szülessen.  Célünk, a befektetésekből történő kiszállások egyedi végrehajtása, oly módon, hogy azok a legmegfelelőbb időben és módon történjenek meg.