Befektetési folyamat

A kezelt Alapok a JEREMIE program keretében működnek, így azok befektetési időszaka 2016. május 31-én lezárult, vagyis ezt követően új befektetést már nem valósíthatnak meg.

  • Rövid befektetési foglaló (2-3 oldalas teaser) megküldése.  Ennek tartalma kiterjed az üzleti koncepció (termék, szolgáltatás) rövid bemutatására, a menedzsment átfogó ismertetésére, a piac és versenytársak tömör leírására, valamint egy finanszírozási igény ismertetésére.
  • Amennyiben a fenti összefoglaló megküldését, valamint személyes találkozót követően a tárgyalások továbbhaladnak, a már ismertetett struktúra alapján egy részletes, 5 éves üzleti terv kerül megküldésre. Szükség esetén a részletes üzleti terv átvétele előtt titoktartási nyilatkozatot írunk alá.
  • Ezt követően, további kölcsönös érdeklődés esetén egy „Term Sheet” formájában (szindikátusi szerződés tartalmi elemei) rögzítjük a befektetés főbb feltételeit (befektetett összeg nagysága, tulajdon arányok, menedzsment ösztönző rendszer, kisebbségvédelmi jogok, irányítási jogok, kiszállási jogok, stb.).
  • Amennyiben a fenti kondíciókban a felek egyetértenek előterjesztést készítünk az alap Befektetési Bizottságának, majd előzetes jóváhagyás esetén elvégezzük a céltársaság átvilágítását (jogi, pénzügyi, műszaki, stb.) és kidolgozásra kerül a jogi dokumentáció.
  • A Befektetési Bizottság végleges jóváhagyását követően történthet a tőkebefektetés.